vrijdag 30 juli 2010

Hoelahoepen maakt slank en blij

Hoelahoepen maakt slank en blij

Oefenen met de hoepel is goed voor het lichaam en rustgevend voor de ziel. In de States en in Engeland is de hoelahoep al meer dan een kinderspeeltje, het is een waar fitnessfenomeen dat heel wat voordelen biedt.

Obesitas
In de Verenigde Staten bestaan er heuse festivals en clubs waar je lustig kan rondzwaaien met de hoelahoep. De Engelse Diana Defries is de oprichter van 'Hoopswirled', die voor volwassenen hoela hoep-cursussen in en rond Londen organiseert. In Amerika worden er sinds kort hoepeltrainingen op school gegeven om obesitas aan te pakken.

Voordelen
De hoepel kent, volgens haar, heel wat voordelen, zo maakt deze je rustiger en positiever omdat je sterk verbonden bent met je lichaam. "De ritmische beweging zorgt voor positieve vibraties in de hersenen", aldus Defries. "Al werken de effecten niet alleen in op de geest, het is een zachte low-imapct training dat de wervelkolom mobiliseert. Het zet meer dan dertig spieren aan het werk, verbetert de balans en coördinatie. Ook vergroot het kracht en uithoudingsvermogen. Op termijn ben je fitter, wordt de buik steviger. Zelfs de onderrug vaart er wel bij." De hoepel werkt vooral op de stemming. Zo zouden vooral depressieve mensen gebaat zijn met een rondje hoepelzwaaien.

Oefening
De lichtgewicht versie van dochterlief blijft maar beter aan de kant. Hoe groter en zwaarder de hoepel, hoe makkelijker het is om te werken. Hoela hoepen vraagt tijd en oefening, dus wees niet te ongeduldig. Raadpleeg je arts als je rug- of gewrichtsproblemen hebt. Zwangere vrouwen doen het beter niet of enkel onder medisch toezicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten